«Rorbua» til Skrolsvik

Av | 26. juli 2024

Foto: Ulvar Gansum

Lørdag 28. september kjem «Rorbua» til Skrolsvik. Men dem som kunne tenke seg en billett no, e allereia for seint ute. Billettan blei reven bort like fort som til en Bruce Springsteen-konsert.
I konseptet «Rorbua» invitere Sindre Olav Fredriksen et knippe gjesta på besøk på scenen for å fortelle skrøne, anekdota, vitsa og gode historie til kverandre og publikum.
I følge Sindre e «Rorbua» en hybrid mellom lygar-lag, stand-up og talkshow, som bygge på god, gammel nordnorsk fortellertradisjon.

– De siste to årene har vi spilt forestillingen på Oslo Nye Teater i Oslo, til fulle hus hver eneste gang. På scenen har vi hatt alt fra Erna Solberg til Truls Nilsen som fortellere. I høst skal vi begynne å turnere i Nord-Norge. Første stopp på turneen er Hamn i Senja og Husøydagan, 16. og 17. august. Deretter går turen videre til Skrolsvik, Manndalen i Nord-Troms, og Tromsø. Vi er også i dialog med flere andre steder som ikke er helt avklart ennå, skriv han Sindre til oss.

I påsken var det forestillinge på Draugen kro og bar på Medby, som begge ble utsolgt på noen minutter. Også i Skrolsvik forsvant alle billetten på under ett døgn!

– Sia oppstarten har Truls Nilsen fra Skrolsvik vore en av de faste fortelleran, og det er utrolig stas å få lov til å komme til hans heimebane, og ikkje minst at det allereia e utsolgt! Eg har vore mykkje i Skrolsvik opp gjennom åran, og glede meg til å komme dit med Rorbua. Folket på Sør-Senja er et flirfullt og humoristisk folk, som eg tror kommer til å elske Rorbua, sei han Sindre.

I tillegg til Truls kjem Borghild Aasebøstøl, Andreas Gregersen, og bestemor Britt Jørgensen på scenen.