Stonglandet skole på havet med «Senjapynt»

Av | 6. september 2024

Å egne kveitvad må læres

Rapport fra «rederiet»:
– Onsdag 04.09.2024 og Torsdag 05.09.2024 var Senjapynt på havet med elever i fra Stongelandet skole.
Det var 6 norske og 3 ukrainske elever +2 lærere som var med Pynten ut for å sette og drage kveitvad.
P.g.a dårlig værmelding som gikk ut på stiv sørvest kuling,var det begrenset hvor vi kunne gå å sette ut kveitvaden.Den gikk i havet rett utafor Skrolsvik.Etter at bruket var kommet i sjyen,ble det litt tid til litt fiske med juksa.Litt sei og uer ble resultatet.
Torsdag morgen gikk vi ut for å drage vaden.og resultatet ble 2 brosmer(ikkje mye å skrive hjem om).Deretter gikk ferden videre til Dovnesgrunnen for å prøve juksa,men der ble det for mye av både vind å båra,så da var hjemturen et faktum.
Da vi var kommet trygt i land,møttes alle på samfundshuset i Skrolsvik.

Å steike fiskekaker var populært, samt å ete dem

Der hadde han Erling Johansen og han Finn Isaksen ordna fisken i fra dagen før.Elevene fikk da kyndig opplæring i fiskekake produksjon.Dagen ble avslutta med en kjempegod middag som bestod av råkost,fiskekaker,og nystekt uerfilet.
Det virket som om elevene var godt fornøyd med egenfisket,kortreist,og fantastisk god mat.Det var noen som til og med fikk med fiskekaker hjem,slik at foreldrene skulle få smake.
Mannskapet på Senjapynt var imponert over både elever og lærere,hvor interessert de var i alt som hadde med fiskeri å gjøre. Alle sammen er hjertelig velkommen tilbake.
Tusen takk til alle som bidrog til at denne turen kunne gjennomføres.