Vil ha den fylkeskommunale Skrolsvikveien som forkjørsveg

Av | 24. september 2024

Dragøykrysset. Til høyre skjult av tre og kratt står det et vikepliktskilt. Arkivfoto: Eivind Christensen

Eivind Christensen har endel synspunkta på vegkryss og skilting på Sør-Senja. Han har sendt brev til Troms Fylkeskommune med kopi til kommunen vedr klassifisering og skilting langs Fylkesveg 8600 Skrolsvikveien.
Vi tar med det meste fra brevet:
FORKJØRSVEI
Fylkesvei 8600 (tidl. 860) fra Islandsbotn til Stonglandseidet er primær fylkesvei med forkjørsrett. Siste del av fv 8600, fra Stonglandseidet til Skrolsvik, er ikke forkjørsvei.
Det er en stor ulempe at forkjørsveien slutter ved Stonglandseidet. Forkjørsretten burde absolutt gjelde hele fv 8600. Svært mange bilister tror de fremdeles er på forkjørsvei hele turen til Skrolsvik. Det er mange uoversiktlige veier som kommer inn på fv 8600. Dette gjelder særlig fylkesveien til Rødsand og flere kommunale veier. Manglende fjerning av vegetasjon ved flere av kryssene, gjør det ekstra utfordrende.

FORKJØRSKRYSS
Dragøyveien (kommunal vei) munner ut i fv 8600 på to steder med noen hundre meters avstand.
Ved krysset i Frovåg har Dragøyveien ingen skilting
Ved krysset i Dragøy er det satt opp skilt 202 (Vikeplikt) på Dragøyveien. Det er imidlertid ingen skilt på fv 8600 som viser at dette er et forkjørskryss !
Folk som ikke er lokalkjente, vil jo ikke forså at det er forskjell på vikepliktsreglene i de to nære kryssene.
Der det ikke er vikeplikt på fv 8600, må det settes opp skilt 210 (Forkjørskryss)

KONKLUSJON
Jeg vil be om omklassifisering av fv 8600 fra Stonglandseidet til Skrolsvik, slik at denne også blir forkjørsvei
Inntil det blir forkjørsvei, må skilt 202 (Forkjørsvei) settes opp på fv 8600 ved Dragøy

Eivind e opptatt av trafikksikkerheit, og antyde at med sin trafikale bakgrunn har han en viss uttalerett. Den bakgrunnen e bl.a. instruktør mopedføreropplæring og trafikalt grunnkurs, samt mottaker av Nordland fylkes Trafikksikkerhetspris 2008.

En tanke om “Vil ha den fylkeskommunale Skrolsvikveien som forkjørsveg

  1. Per-Bjørn Skoglund

    Enig med Eivind.
    Jeg har tatt dette opp to ganger med Teroms fylkeskommune,og begge gangene har jeg fått til svar at det er for liten trafikk fotr å gjøre den om til forkjørsvei.
    Side jeg sende inn mine anbefalinger til Fylkeskommunen,så har trafikken på Skrolsvikveien økt betraktelig. ( særlig i sommerhalvåret)

Det er stengt for kommentarer.